Велопробіг «Адреси» Івана Франка»: краєзнавчий музей відзначає ювілей

Новини, Суспільство

У травні Івано-Франківський краєзнавчий музей відзначає 80-ліття. З цієї нагоди та до Дня міста проводиться онлайн-екскурсія місцями, де довелося побувати геніальному Івану Яковичу Франку.

Заплановано одинадцять розповідей про Великого Каменяра – переважно про будівлі, де він був і які збереглися до сьогодні, пише Голос.if.ua.

“Починаючи від неділі, 3 травня, у Фейсбуці на сторінці Івано-Франківського краєзнавчого музею я публікую нову історію про перебування Івана Франка у столиці Прикарпаття, а також цікаві факти з його життя.

Це дуже гарна нагода ознайомитися з історією міста та нагадати про геній Івана Яковича, адже у 1962 році місто Станіслав відзначило своє 300-річчя і перейменоване на його честь. На жаль, тільки на двох з одинадцяти локацій моєї екскурсії є меморіальні дошки – на вулиці Січових Стрільців, 24 і на Галицькій, 7а, а меморіальна дошка за адресою Ринок, 6 зникла за невідомих обставин, не знає куди навіть міський Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини.

До речі, багатьом невідомий цікавий факт, наприклад, моду одягати вишиванку до тогочасного європейського костюма започаткував саме Франко і за його життя тисячі молодих українців одягали вишивану сорочку під костюм, наслідуючи свого кумира, – тому читайте і пізнавайте рідне місто та Івана Франка!”, – закликає пластунка, наукова працівниця історичного відділу Івано-Франківського краєзнавчого музею Віта Дідик.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.