Перший тиждень роботи ринків: 31 порушення, 17 приписів, 2 протоколи

Новини

З 1 травня 2020 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області здійснюють  контроль за дотриманням вимог протиепідемічних заходів на агропродовольчих ринках Прикарпаття під час карантину.

За цей час в Івано-Франківській області 19 із 43 ринків відновили свою роботу, що складає 44%, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на МІСТО. Решта ринків області не запрацювали через те, що власники не змогли забезпечити відповідні технологічні та санітарні вимоги, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби області.

За перший тиждень роботи ринків Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франнківській області здійснено 69 перевірок ринків, виявлено 31 порушення, видано 17 приписів, складено 2 протоколи про санітарне правопорушення, направлено 8 інформацій до органів місцевого самоврядування та 4 до органів Національної поліції для вжиття відповідних заходів. Забезпечено на весь час роботи ринків постійну присутність двох державних інспекторів Держпродспоживслужби області.

Виявлені недоліки усувались протягом 1 години або до кінця робочого дня. Слід відмітити, що частина порушень допускалась самими покупцями, які самовільно знімали маски на території ринку, не дотримувались соціальної дистанції в 1,5 м., відмічались випадки стихійної торгівлі за межами ринків. Контроль за дотриманням протиепідемічного режиму на агропродовольчих ринках області буде здійснюватись до закінчення карантину, – йдеться у дописі.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.