Кабмін зібрався будувати аеропорт в Мукачево

Економіка, Новини

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству інфраструктури розглянути можливість будівництва аеропорту в Мукачеві, Закарпатська область.

Відповідне рішення було внесено до протоколу засідання уряду 6 травня, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Українські Новини.

«Є пропозиція, яка стосується внесення протокольного рішення з метою розвитку авіаційної інфраструктури в Закарпатському регіоні з можливістю побудови нового аеропорту в Мукачеві», — звернувся міністр інфраструктури Владислав Криклій до Шмигаля.

Також він попросив доручити міністерству відпрацювати питання реалізації проекту з проектування і будівництва аеропорту в Мукачеві.

Шмигаль вніс дане рішення в протокол і підтвердив доручення.

При цьому Мінінфраструктури спільно з Міністерством фінансів і Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства має підготувати відповідні зміни до державної цільової програми розвитку аеропортів до 2023 року.

У лютому Мінінфраструктури заявило, що має намір почати підготовку проекту будівництва аеропорту в Мукачеві.

У 2018 колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян вважав за необхідне відновлення аеропорту в Мукачеві для повноцінного функціонування авіасполучення між Києвом і Закарпаттям. Він тоді заявляв, що для відновлення аеропорту Мукачево необхідно відновити 2,5 км злітної смуги (вартість від 2 до 3 млрд грн) і побудувати термінал (від 20 до 15 млн євро).

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.