У Карпатах рятувальники шукали туриста з Києва, котрий відстав від своєї групи

Новини, Туризм

4 травня о 08:45 до Оперативно-координаційного центру Управління ДСНС в області надійшло повідомлення про те, що 3 травня під часу руху групи туристів з дев’яти осіб за маршрутом з гори Сивуля, житель міста Київ, 1989 р.н., відстав від групи та не зійшов до попередньо визначеного місця призначення в селі Бистриця Надвірнянського району.

Зв’язку з заблукалим туристом не було. Було відомо лише те, що чоловік мав при собі теплі речі, про це інформує Голос.if.ua.

О 09:15 для проведення пошуково-рятувальних робіт до місця події направлено рятувальників Івано-Франківського та Осмолодського пошуково-рятувальних відділень Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області у складі 10 чоловік на 3 одиницях техніки.

О 12:45 рятувальники Івано-Франківського пошуково-рятувального відділення, рухаючись по «Зеленому маршруту» на перевал Буревка, з боку села Стара Гута Богородчанського району, знайшли заблукалого туриста. Чоловік знаходився у задовільному стані, медичної допомоги не потребував. Як стало відомо, в туриста було необхідне спорядження для того, щоб переночувати в гірській місцевості без шкоди для здоров’я. Рятувальники напоїли туриста гарячим чаєм та здійснили супровід до підніжжя гори, де на нього очікувала група туристів, з якою чоловік подорожував напередодні.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.