Дострокового згортання карантинних обмежень у Івано-Франківську наразі не буде

Новини, Суспільство

Міська влада Івано-Франківська не готова послаблювати карантин ще до офіційного його заавершення.

Про це заявив міський голова Руслан Марцінків, пише Голос.if.ua з посиланням на Західний кур’єр.

«Я не буду ініціювати прийняття рішень міської ради і виконавчого комітету, таких, як прийняли у Черкасах. Тому що сьогодні це рішення оскаржується в суді. Крім того, воно не дотримується, поліція штрафує магазини, – пояснив Р. Марцінків. – Тому мусимо потерпіти і уже з наступного понеділка, я надіюся, уряд, все-таки, дослухається до мешканців, і послабить карантин».

Водночас міський голова вкотре зауважив, що звертатиметься до представників державної влади щодо відкриття кладовищ та магазинів малого бізнесу і дозволу органам місцевого самоврядування пом’якшувати карантин.

«Я вважаю,  що зараз конче треба прийняти рішення і звертаюся до Прем’єр-міністра, уряду та Президента все-таки дозволити відвідувати кладовища, бо нічого загрозливого тут немає. Також вважаю, що ряд магазинів могли б працювати, з дотриманням карантинних норм. І нам дуже потрібно, щоб органи місцевого самоврядування, які найбільше працюють і спілкуються з людьми, мали можливість в межах своїх повноважень пом’якшувати карантин», – сказав Р. Марцінків.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.