Першого травня відбувся допит міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа

Здоров'я, Новини

Першого травня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків як свідок дав пояснення слідчим у відділі поліції, що на Бельведерській. Його допитували щодо двох кримінальних проваджень: за фактом заклику до примусового переміщення людей та роботу міських ринків у період карантину.

Допит Руслана Марцінківа тривав дві години, пише Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

Руслан Марцінків каже, що за собою жодної вини не бачить у справі ромів.

“Моя позиція незмінна. Карантину повинні дотримуватися всі, незалежно від національності, статі, віку. Якщо є карантинні вимоги для всіх, то потрібно їх дотримуватися. Мова йшла про конкретних 20 людей, які не дотримувалися карантину в Івано-Франківську. Вони звернулися, щоб їх добровільно перевезли за місцем проживання. Відповідно ми допомогли”.

Ще одне кримінальне провадження проти Марцінківа відкрили за дозвіл працювати місцевим ринкам перед Великоднем.

“Це – надумана справа. Насправді, коли ми зустрічалися з підприємцями, ніякого офіційного паперу, який би забороняв роботу ринків, не було. Я про це сказав. Тоді був тільки виступ головного санітарного лікаря на телебаченні, але офіційного рішення тоді не було пред’явлено міській раді”, – розповідає очільник міста.

Речниця Нацполіції в області Христина Максимчак повідомила, що по цих двох справах триває досудове слідство. Деталі не розголошують.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.