Прикарпатців закликають ставати донорами

Здоров'я, Новини

У зв’язку з введенням карантинних заходів пов’язаних з COVID-19 в Івано-Франківській області склалася напружена ситуація із заготівлею крові та компонентів з неї і забезпечення ними закладів охорони здоров’я.

Про це повідомили в Івано-Франківській обласній станції переливання крові, інформує Голос.if.ua.

Керівництво закладу закликає прикарпатців не бути осторонь, а стати донорами крові та врятувати життя ближніх. Компоненти крові без альтернативи застосовуються в лікуванні важких хворих з акушерсько – гінекологічною, онкогематологічною, хірургічною, травматологічною та ін. патологією. Про безпеку та стерильність тут дбають на дуже високому рівні.

Починаючи з 25 березня на сторінці сайту закладу (ospk.if) розроблена форма реєстрації на донацію в режимі он-лайн для осіб, які бажають стати донорами. Це дає їм можливість планувати донації у зручний час для скорочення перебування у закладі та уникнення скупчення.

«При вході у заклад, у відділах, лабораторіях, приміщеннях загального користування розміщені додаткові дозатори з дезінфікувальними засобами, якими широко користуються донори. Проводиться опитування анкетування щодо настороженості на COVID-19. Кожному донору видається захисна маска та бахіли. Всі приміщення закладу постійно дезінфікуються згідно з вимогами, персонал, що контактує з донорами, використовує засоби індивідуального захисту», – інформують в обласній станції переливання крові.

Особи, які виявили бажання стати донорами, можуть скористатись послугами транспортних засобів підприємств та установ незалежно від форм власності для доїзду до Прикарпатського обласного центру служби крові вул. Бандери 23 на підставі посвідчення донора, довідки, що видається донору за місцем медичного обстеження чи давання крові та(або)її компонентів.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.