Дві траси Прикарпаття потрапили у топ-15 найнебезпечніших доріг України

Новини, Суспільство

В Україні за минулий рік і перший квартал 2020-го сталося майже 197 тисяч дорожньо-транспортних пригод, унаслідок яких загинули 4,2 тисячі осіб і 39,4 тисячі – зазнали травм. Цьогоріч статистику трохи поліпшить запроваджений карантин – поки за його період кількість ДТП знизилася на 63%.

Однак ситуація на дорогах державного значення все одно залишається складною, пише Голос.if.ua.

«Слово і діло» склало топ-15 найбільш аварійних трас країни. За минулий рік і перший квартал 2020-го саме на дорогах державного значення сталося 5,6 тисячі ДТП: загинули 1,4 тисячі осіб, 7,4 тисячі – постраждали.

Найнебезпечнішою трасою можна назвати М-06 Київ-Чоп, найбільше аварій трапляється на її ділянках у Київській, Житомирській, Рівненській, Закарпатській і Львівській областях. На М-06 за вказаний період сталося 757 ДТП, майже 200 людей загинули.

На другому місці траса М-05 Київ-Одеса – 463 дорожньо-транспортні пригоди. Найбільш аварійні ділянки в Одеській, Кіровоградській і Київській областях. Трохи менше ДТП – 447 – відбулося на дорозі М-03 Київ-Харків. На ній особливо обережними потрібно бути в Полтавській області, біля села Войнівка.

Що ж стосується Івано-Франківської області, то на її території найнебезпечнішими є дві дороги: траса Н-09 Мукачеве – Львів, на якій зафіксувати 197 аварій (35 людей – загинули та 255 – отримали травми) і Н-10 Стрий – Мамалига, на якій трапилася 144 ДТП (38 – загиблих та 198 – травмованих).

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.