Освітня платформа надасть безробітним українцям безкоштовний доступ до 3800 онлайн-курсів

Новини, Суспільство

Оскільки підприємства у різних секторах звільняють працівників через різке уповільнення економічного зростання, у світі стикається найбільша криза безробіття в сучасну епоху. Пандемія вплинула на життєдіяльність 2,7 мільярдів працівників у всьому світі. Тільки в США вимоги безробітних перевищили 26 мільйонів.

Освітня платформа Coursera вирішила надати безробітним декількох країн світу безкоштовний доступ до курсів, у тому числі для українців. Про це повідомили у компанії, інформує Голос.if.ua.

“Повідомляємо про ініціативу відновлення робочої сили Coursera, яка допоможе урядам у всьому світі забезпечити безробітним працівникам безкоштовний доступ до 3800 онлайн-курсів. Мета ініціативи – допомогти працездатним людям розвинути знання та навички для працевлаштування. Федеральні, штатні та місцеві органи влади можуть зареєструватися до 30 вересня 2020 року, а ті, хто до цього часу зарахований, можуть вчитися до кінця року. Американські штати Іллінойс, Арізона та Оклахома, а також уряди Колумбії, Коста-Ріки, Греції, Малайзії, Панами, України та Узбекистану будуть першими, які отримають доступ. Протягом наступних кількох тижнів більше держав США та країн усього світу оголосять про свою ініціативу своїм людям”, – йдеться у повідомленні.

За допомогою Ініціативи відновлення робочої сили Coursera уряди зможуть забезпечити безробітним працівникам, багатьом з яких не вистачає фінансових ресурсів, онлайн-навчання, яке стосується роботи.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.