Україна відновлює евакуацію з різних країн світу: звідки летітимуть спецрейси

Новини, Суспільство

Міністерство інфраструктури України анонсувало відновлення низки спеціальних рейсів до України з різних країн світу, щоб українці, які перебувають зараз за кордоном і хочуть повернутися додому, мали таку змогу.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій, інформують на Урядовому порталі, повідомляє Голос.if.ua.

«Маю добрі новини для українців, які зараз перебувають за кордоном і хочуть повернутися додому. Ми відновлюємо спеціальні рейси до України з різних країн світу. Але лише за умови обов’язкової обсервації протягом 14 днів після повернення – у спеціалізованих закладах або вдома, дотримуючись режиму самоізоляції. Контроль за останнім буде здійснюватися за допомогою додатку «Дій вдома» на платформі «ДІЯ», – зазначив Владислав Криклій.

Міста, з яких плануються рейси: Маямі, Гельсінкі, Неаполь, Стокгольм, Єреван, Париж, Ніцца, Софія, Ларнака, Тель-Авів, Амстердам, Дюссельдорф, Цюрих, Лісабон, Женева, Дубай, Франкфурт, Прага, Мілан, Торонто, Осло, Аліканте, Ер-Ріяд, Бангкок, Пхукет, Балі.

Нагадаємо, як повідомляла Фіртка, відкрито продаж квитків на спецрейс “Стокгольм-Київ” 28 квітня.

Додамо, за ухваленим в середу рішенням КМУ, пасажири-українці, що перетинають кордон, “за умови згоди на самоізоляцію з використанням сервісу “Дій вдома” не підлягатимуть обсервації (ізоляції)”

Україна протягом місяця не евакуювала “застряглих” громадян. 28 березня державний кордон України було закрито. Після 27 березня повернутися в Україну можна лише пішки чи автомобілем.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.