МЗС України спростовує відкликання посла Грузії на тлі можливого призначення Саакашвілі

Новини, Політика

ЗМІ повідомили, що Грузія вирішила відкликати свого посла Теймураз Шарашенідзе з України. Ймовірно, що це рішення по’язано з можливим призначенням колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі на посаду віцепрем’єра в Україні. У МЗС України спростували цю інформацію.

Спочатку цю справу передали з Генеральної прокуратури у прокуратуру Києва. Потім і зовсім заморозили, інформує Голос.if.ua. Знаєте, яким чином це зробили? Дуже кумедним,– зазначила журналістка.

Офіційною причиною зупинки справи є те, що українські прокурори буцімто вважають, що Міхеїл Саакашвілі нині у Нідерландах.

Відтак українські відправили туди запит, щоб допитати політика. Нідерланди мовчать, бо просто не розуміють, про що мовиться, а Україна “чекає відповіді”.

Справа Міхеїла Саакашвілі: коротко

Міхеїл Саакашвілі приїхав в Україну на запрошення свого друга Петра Порошенка. П’ятий президент України використав колишнього грузинського лідера, щоб домогтися відставку прем’єра Арсенія Яценюка, а потім позбувся його.

Тоді Саакашвілі взявся організовувати так званий “міхомайдан”. Він з прихильниками кілька тижнів пікетував Верховну Раду вимагаючи імпічменту президента. Згодом ексголову Одеської ОДА звинуватили у роботі на олігарха-втікача Олександра Курченка.

Буцімто саме Курченко був ініціатором, спонсором і головним бенефіціаром акції під Радою. Пізніше Саакашвілі видворили з України.

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.