121 людині в Івано-Франківську ПЛР-діагностикою підтвердили коронавірус

Здоров'я, Новини

Офіційно підтверджений лабораторіями ПЛР-тест на коронавірус має 121 франківець. Ще 236 мають від’ємний результат ПЛР-діагностики.

Про це під час онлайн-включення повідомив міський голова Івано-Франкіська Руслан Марцінків, інформує Фіртка.

Загалом в області зареєстровано 556 випадків захворювання, 37 летальних, та 27 людей уже одужали.

За словами міського очільника невелика цифра одужань пояснюється повільною діагностикою ПЛР. Зокрема, як зазначив мер, в Івано-Франківську за весь час було зроблено 504 ПЛР-досліджень.

“Чому така маленька кількість одужень? Тому що далі є проблема з ПЛР- дослідженнями, не зважаючи на те, що почали залучати інші лабораторії. У франківців було взято і зроблено 504 ПЛР-досліджень за весь час. Так це більше чим в інших містах, але цього недостатньо”, – каже Марцінків.

Тому мер звернувся до ОДА та обласного санітарного лікаря, щоб пришвидшити діагностику.

“Місто придбало теж ПЛР-тести, ми передали це в обласну клінічну лікарню на Пасічній. Прохання все-таки пришвидшити, щоб наші люди могли отримувати якісну діагностику”, – сказав міський очільник.

Загалом на сьогодні в Івано-Франківську у міських лікувальних закладах перебувають 276 осіб з підозрами на коронавірус.

Нагадаємо, станом на 9:00 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За добу зафіксовано 415 нових випадків.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.