Бронь на поховання: чому в Івано-Франківську не всіх із COVID-19 ховають окремо

Новини

24 квітня на засіданні комісії ТЕБ і НС в Івано-Франківській міській раді обговорили поховання померлих від коронавірусної хвороби.

Як повідомив директор КП “Міська ритуальна служба” Андрій Хруник в Івано-Франківську все відбувається згідно зі встановленими у державі вимогами, про це інформує Голос.if.ua.

Варто наголосити, що ще 20 березня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, доручив виділити на кладовищі окреме місце для поховання людей з COVID-19.

Та як з’ясувалося, не всіх осіб з коронавірусною інфекцією ховають окремо. Це не стосується тих, хто має «броні» на міському кладовищі.

«Поховання хворих на COVID-19 відбувається на окремо виділеній ділянці, за винятком тих моментів, коли у людей є оформлена бронь. Саме поховання відбувається згідно з правилами, які встановлені головним санітарним лікарем: тіло поміщають у герметичний кульок, після цього у домовину, яку теж щільно закривають», – розповів Андрій Хруник

За його словами, рідні можуть попрощатися із померлим чи провести разом зі священником богослужіння тільки після того, як могилу закопають.

Додамо, що станом на 24 квітня в Івано-Франківську від COVID-19 померло 16 людей.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.