У США розробили швидке лікування COVID-19 за допомогою відомого препарату

Здоров'я, Новини

Для боротьби з ГРДС можна використовувати гімсілумаб – людське моноклональне тіло, яке дозволяє знизити рівень гіперзапалення легенів у людей під час хвороби.

У США вперше вилікували пацієнта з коронавірусною інфекцією гімсілумабом – препаратом, який може допомогти знизити смертність від COVID-19 за рахунок зменшення летальності від гострого респіраторного дистрес-синдрому. Про це Університетська клініка Темпл повідомила на своєму сайті, повідомляє Голос.if.ua з посиланням на  “Патріотів України.

Багато пацієнтів, інфікованих коронавірусною інфекцією, відчувають надактивну імунну відповідь, яка призводить до пошкодження легенів і гострого респіраторного дистрес-синдрому (ГРДС). Загальний рівень смертності пацієнтів з ГРДС становить 41%, навіть незважаючи на використання апаратів для штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Для боротьби з ГРДС можна використовувати гімсілумаб – людське моноклональне тіло, яке дозволяє знизити рівень гіперзапалення легенів у людей під час хвороби. Гімсілумаб вже був протестований в декількох неклінічних дослідженнях, а також двох великих клінічних дослідженнях, в тому числі чотиритижневому дослідженні фази 1 на здорових добровольцях. Крім того, його вже випробували на тваринах з коронавірусною інфекцією і хворих COVID-19 в Китаї.

Найближчим часом вчені почнуть нове дослідження дії препарату на 270 пацієнтах з COVID-19, сильним пошкодженням легенів і ГРДС. У разі, якщо терапія пройде успішно, ВООЗ може включити лікування гімсілумабом в список обов’язкових процедур при ускладненні ГРДС на тлі COVID-19.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.