Росія хоче доправити гумвантаж для Києво-Печерської лаври через коронавірус – Денісова

Новини, Політика, Суспільство

Уповноважена із прав людини в Росії Тетяна Москалькова звернулася до української омбудсменки Людмили Денісової для допомоги в організації доправлення гуманітарної допомоги з Росії для Києво-Печерської лаври, повідомиляє Голос.if.ua.

Росія планує доправити вантаж із гуманітарною допомогою для Києво-Печерської лаври, де зафіксували понад сотню інфікованих коронавірусом. Про це “Бабелю” повідомила уповноважена із прав людини в Україні Людмила Денісова.

Омбудсменка підкреслила, що до неї звернулася уповноважена із прав людини в Росії Тетяна Москалькова із проханням допомогти з доправленням гуманітарного вантажу в Лавру.

“Москалькова звернулася до мене допомогти у вирішенні. Після того я розмовляла із заступником глави Міністерства соціальної політики, зараз у відомстві вони вирішують це питання”, – зазначила Денісова.

Вона додала, що рішення щодо оформлення та ввезення на територію України вантажу як гуманітарної допомоги ухвалюють у Міністерстві соціальної політики.

Із 5 квітня вхід вірянам на територію Лаври закрили, у корпусах регулярно проводять дезінфекцію, зазначили у пресслужбі.

12 квітня настоятеля Києво-Печерської лаври митрополит Павла госпіталізували в Олександрівську лікарню Києва.

13 квітня стало відомо про 90 людей, хворих на COVID-19 у Лаврі. Того самого дня УПЦ МП повідомила про те, що в Києво-Печерській лаврі помер архімандрит Нектарій.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Усього коронавірусну інфекцію підтверджено у 7647 жителів України, 193 з них – померли, а 601 пацієнт уже одужав. Отже, зараз від COVID-19 лікують 6853 українців.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.