Поки в Росії не знають, що робити з “від’ємними цінами” на нафту, “братська” Білорусь купує її в натовської Польщі

Новини, Політика, Суспільство

Нова драма в нафтовідносинах між Білоруссю та Росією, повідомиляє Голос.if.ua.

Поки Україна зайнята коронавірусом та роковинами перебуванням Зеленського при владі, сусідня Білорусь вирішила закуповувати нафту не в Росії, а в Польщі.

Тобто, поки в Росії не знають що робити з “від’ємними цінами” і готові буквально спалювати нафту, “братня” Білорусь (яка, до речі, є частиною ефемерної російсько-білоруської “союзної держави”) купляє нафту в натовської Польщі.

Навіть більше – проробляються варіанти, аби Мінськ міг купувати й американську нафту з використанням реверсу. Іронія й у тому, що саудівська та американська нафта може надійти до Білорусі через нафтопровід… “Дружба”, який досі використовувався Росією для постачання сировини в Європу.

Причина елементарно проста – Путін не тільки не може домовитися про скорочення виробництва із саудитами, він навіть не може домовитися про ціну нафти з ну дуже лояльним керівництвом Білорусі.

Це, власне, шикарна ілюстрація геополітичного “генія” власника Кремля, який марить супервпливом Росії у світі, але не може вплинути на частину власної “союзної” держави.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.