У франківських лікарнях перебуває понад півтори сотні хворих з пневмоніями

Здоров'я, Новини

Сьогодні, 30 березня, о 16:00 міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків знову розповів про стан справ у місті під час карантину.

Розповів мер, що статистика тільки зростає, інформує  Голос.if.ua з посиланням на Галицький Кореспондент. В Обласній інфекційній лікарні є 108 пацієнтів. З них 39 жителів Івано-Франківська, два жителі села Чукалівка та чотири мешканці села Черніїв.

“Останнім часом франківці не поступають в обласну інфекційну лікарню, однак поступають в інші. У місті є чотири лікарні, які приймають пацієнтів з коронавірусом. Це Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня, Центральна міська клінічна лікарня, Івано-Франківська міська клінічна лікарня №1 та Івано-Франківській обласний фтизіопульмонологічний центр. Офіційно підтверджено 16 випадків у місті”, – говорить Руслан Марцінків. 

За його словами, у міських стаціонарах з пневмоніями перебуває 154 людини. За день прибуло 17. Провели вже 150 швидких тестів, з них 57 позитивних. 43 з них відправлено на полімерну ланцюгову реакцію  у відповідну лабораторію.

“Ми маємо сьогодні можливо замовити лабораторію. Бо у місті є 5-6 ПЛР-лабораторій, які можуть робити такі дослідження. Єдине що – вони очікують погодження від держави та санітарного лікаря. Єдина обласна лабораторія яка запрацювала на базі обласної інфекційної лікарні. Вона тільки одна, яка може дати точний результат”, – додає мер. 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.