На Дністрі вилучено 130 метрів браконьєрських сіток (відео+фото)

Відео-новини, Кримінал, Новини

28 березня 2020 року на «гарячу лінію» Івано-Франківського рибпатруля надійшла інформація, що на р.Дністер поблизу насосної станції в с.Єзупіль Тисменицького району Івано-Франківської області у воді рибалки виявили браконьєрські сітки.

Рейдова група, що прибула на місце події, здійснила тралювання водойми. Близько 16 години з річки Дністер вилучено безгосподарські знаряддя лову – 3 жилкові сітки довжиною 30 метрів, вічко 35 мм, загальною довжиною 90 метрів, інформує Голос.if.ua. У сітках були виявлені наступні водні біоресурси: верховодка звичайна – 3 екз., ялець звичайний – 1 екз., підуст звичайний – 1 екз., рак довгопалий – 2 екз, пишуть Версії з посиланням на Управління Державного агенства рибного господарства Івано-Франківської області.

Близько 17 години того ж дня державні інспектори виявили аналогічне порушення – зі стариці річки Дністер поблизу с.Водники Галицького району Івано-Франківської області  вилучено безгосподарське знаряддя лову – ліскову сітку 20 метрів, вічко 40 мм.

В сітках знаходився 1 екз. окуня звичайного. Риба знаходилася в живому стані і була випущеною в природне середовище існування. Вдалося запобігти збиткам рибному господарству на суму 449 грн.

Складено акти виявлення та вилучення майна, власник яких не встановлений.

Довідкова інформація:

розрахунок здійснювався відповідно до постанови від 21 листопада 2011 р. N 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів», за 1 екз. верховодки звичайної, окуня звичайного – по 17 грн, рака довгопалого – 25,5 грн, підусти звичайної – 34 грн;

за 1 екз. яльця звичайного Leuciscus leuciscus (Linnaeus, 1758), який внесений до Червоної книги України (природоохоронний статус виду: вразливий), відповідно до постанови КМУ від 07.11.2012 №1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)» і становить 330 грн.

Івано-Франківський рибоохоронний патруль закликає рибалок у випадку, якщо у водоймі було виявлено браконьєрські знаряддя лову – телефонувати на «гарячу лінію» за телефоном:  (097) 392-72-80

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.