В Івано-Франківську відбувається ІV Міжнародний медичний науково-практичний форум «Медицина України – європейський вибір»

Новини, Суспільство

Сьогодні в обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулося відкриття ІV Міжнародного медичного науково-практичного форуму «Медицина України – європейський вибір», який відбуватиметься впродовж двох днів.

Про це повідомляє Голос.if.ua з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.

На заході були присутні перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка, заступник директора Західного міжрегіонального департаменту національної служби здоров’я України Володимир Мельничук, заступник директора департаменту-начальник управління організації медичної допомоги населенню та медицини катастроф Володимир Чемний ОДА, ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко, науковці та фахівці різних медичних напрямків.

«Україна обрала європейський вектор розвитку нашої держави, який поєднується з сьогоденням і майбутнім вітчизняної медицини. Сьогоднішній Форум надасть можливість учасникам поєднати ініціативи та вміння в єдиний партнерський досвід, – сказала у вітальному слові Марія Савка – Саме на таких заходах у результаті ефективного професійного спілкування розробляється «дорожня карта» розвитку сучасної медицини. Також є можливість ознайомитись із новітніми методами запобігання, профілактики та лікування хвороб. На мою думку сьогодні гармонійно поєднуються наукові, практичні, освітні та технологічні складові медицини».

Поділитися своїм науковим та медичним досвідом приїхали фахівці з Києва, Харкова, Запоріжжя, Дніпра, Одеси, Львова, Тернополя, Кропивницького, Хмельницького, Віннниці, Полтави, Чернівців, Рівного, Житомира, Кремечуга, Кривого Рогу, Херсону, Волинської та Закарпатської областей.

На форумі роботу систем охорони здоров’я представляють медики з Естонії, Литви, Грузії, Словаччини,  Ізраїлю та США.

Обговорюватимуть питання організації надання первинної медичної допомоги, сімейної медицини в контексті європейського та світового досвіду. Йтиметься також про покращення ефективності  впровадження реформи медичної галузі в Україні, «Школу сімейного лікаря», нові підходи до діагностики, лікування пацієнтів з ревматологічними, онкологічними, гастроентерологічними патологіями, серцево-судинними захворюваннями, легеневими хворобами, сучасні методи знеболення та інше.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.