Пташиний грип: понад 13 країн заборонили постачання м’яса птиці з України

Економіка, Новини

На даний час заборону на імпорт української курятини ввели: Японія, Корея, Азербайджан, Вірменія, Молдова, Ірак, Філіппіни, Марокко, Туніс, Сінгапур, Кувейт, Саудівська Аравія, Китай та ін.

Причиною став спалах пташиного грипу на підприємстві «Хутір» у Вінницькій області, що стався в січні 2020 року, інформує Голос.if.ua з посиланням на Thepage.

За словами радника голови правління МХП із зовнішньоекономічних питань Дмитра Лося, Україна повинна зачистити територію, на якій був виявлений спалах грипу, і оголосити тримісячний карантин.

«У цей час відбувається ретельне спостереження за територією і птахами. Після цього будь-яка країна може направити в Україну своїх представників з метою перевірки якості та ефективності заходів, вжитих країною, з метою подолання наслідків пташиного грипу та запобігання його спалахам у майбутньому», – роз’яснив він.

Україна вже запровадила програму активного нагляду, яка повинна показати відсутність інфекції й відновити статус благополучної країни з точки зору безпеки продукції.

До слова, 14 лютого з’явилася інформація, що Європейський Союз зняв заборону на ввезення м’яса птиці з усієї території України, введену одразу після спалаху пташиного грипу.

Європейський Союз погодився збільшити квоту для безмитних поставок м’яса птиці з України. Відповідну угоду сторони підписали 30 липня 2019 року. Річну квоту на м’ясо птиці й перероблене м’ясо птиці буде поступово збільшено у 2,5 раза.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.