5000 доларів США за непритягнення до відповідальності за розповсюдження порнографії – ДБР затримало інспектора кіберполіції (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за сприяння керівництва Дерпартаменту кіберполіції затримали інспектора відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).інформує  Голос.if.ua.

За попередньою інформацією, поліцейський вимагав у громадянина 5 тисяч доларів США за непритягнення його до кримінальної відповідальності за розповсюдження порнографічних матеріалів. Інспектор стверджував, що розділить неправомірну вигоду з експертом,  який мав підготувати негативний висновок у кримінальному провадженні, та безпосереднім керівником.

Щоб уникнути викриття, правоохоронець спершу вимагав перерахувати йому кошти в біткоїнах, проте для пришвидшення процесу надав для розрахунку картку знайомого.

Після перерахування першої частини «винагороди» у розмірі 24 тисячі гривень правоохоронця затримали 24 лютого 2020 року у центрі Житомира в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід  – Управління Служби безпеки України в Житомирській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі  на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.