Шикарний торт без духовки: смачно, як у дорогій кондитерській

Здоров'я, Новини

У цього торта неймовірно красивий вигляд, а розріз виглядає фантастично.

Найскладніше в процесі приготування за цим рецептом — дочекатися, поки зібраний тортик вистоїться в холодильнику належний час. Занадто багато бажаючих скуштувати цю смакоту

Все інше — елементарно просто, але при цьому захоплення дегустаторів забезпечені. Всім любителям екзотичних і корисних бананів і ківі цей торт сподобається без сумнівів. Сподобається й іншим — користю, несподіваною гармонією смаку і ошатним яскравим зовнішнім виглядом, інформує  Голос.if.ua.

Порада: мигдальні пластівці в рецепті не завжди доступні в продажі, але це не привід відмовитися від приготування. Потрібно просто подрібнити волоські горішки, гірше не буде.

Інгредієнти:

  • пісочне печиво — 200 грамів;
  • вершкове масло 100 грамів;
  • фрукти: 2 ківі і 4 банани, лимон — вичавити столову ложку соку;
  • півлітра йогурту без добавок;
  • вода питна — 100 грамів;
  • желатин — 20 грамів
  • цукор — 70 грамів;

Для того, щоб прикрасити тортик, знадобиться ще пара ківі і мигдальні пластівці.

Процес приготування:

  1. Просте пісочне печиво типу ювілейного кришать дрібніше і складають у миску. Додають до печива розм’якшене вершкове масло і рівномірно масу вимішують.
  2. Отримане пластичне тісто розкладають в рознімну форму, вистелену заздалегідь плівкою або пергаментом. Шар печива потрібно розрівняти, утрамбувати і відправити форму на півгодини в холодильник.
  3. Чистять банани і 4 ківі від шкірки. Банани нарізають кружечками, а ківі кубиками. Кружечки бананів викладають на поверхню печива у форму.
  4. Кубики ківі прогрівають у сотейнику кілька хвилин з цукром і соком лимона, постійно помішуючи, поки ківі не пустить сік. Гріють на середньому вогні, зазвичай достатньо 2-3 хвилини, потім сотейник знімають з вогню і залишають охолонути.
  5. Ківі змішують з йогуртом і розчиненим у кип’яченій воді желатином, ретельно розмішують отриману масу.
  6. Йогуртную масу з ківі розподіляють по поверхні тортика лопаткою і відправляють зібраний десерт охолоджуватися в холодильник на 6 годин.
  7. Прикрашають тортик нарізаним ківі і пластівцями горішків. Якщо вдалося дістати тільки волоські, їх прогрівають на сухій сковорідці близько 10 хвилин і потім розплющують качалкою.

От і вся нехитра наука. Приємного смаку!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.