В селі Стриганці дали відкоша інвесторам, які забруднюють природу (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

В неділю 16 лютого 2020 року відбулась зустріч співвласника «Стриганецького кар’єру» з жителями сіл Стриганці та Довге Тисменицького району, через протести з приводу початку будівництва нового виробничого комплексу з випалу вапна, про це інформує Голос.if.ua.

Селяни вже не перший рік потерпають від екологічного лиха, яке виходить з кар’єру на якому видобувають вапно. Білий наліт кожен день руйнує екосистему сіл припадаючи на городи, будинки, білизну, люди змушені дихати цим нечистим повітрям, вантажівки вщент зруйнували місцеві дороги. Останньою краплею для людей стало будівництво печей для випалу вапна, яке проводиться без належних дозволів та проведення громадських слухань.

Окрім керівництва та близько двох сотень жителів сіл в обговоренні взяли участь завезені кимось екологи з Києва, невідомі священники та власник аналогічного підприємства з Італії.

Подробиці у відео від Голос.if.ua:

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.