Пів сотні сіл на Прикарпатті залишаються без світла

Новини, Суспільство

Прикарпатські енергетики продовжують ліквідовувати наслідки стихії в гірських регіонах області.

За добу кількість знеструмлень вдалось зменшити більш ніж удвічі.

На ранок середи, 12 лютого, без електроенергії залишаються 16 населених пунктів повністю і 28 частково, про пресслужба “Прикарпаттяобленерго”.

Найбільше знеструмлень у Косівському, Долинському та Надвірнянському районах, де погодні умови були найскладнішими.

«Причиною більшості вимкнень стали обриви на лініях електропередачі через падіння голок і дерев на них, – кажуть у обленерго. – Сам по собі вітер не шкодить проводам. Небезпеку для мереж становлять високі і крислаті дерева, які ростуть в охоронних зонах. Це вкотре привертає увагу до необхідності та важливості чистки трас ліній електропередачі».

На місцях аварій в посиленому режимі працюють майже 90 бригад з усіх філій АТ «Прикарпаттяобленерго». Для ремонту задіяна все необхідна техніка та матеріали.

Енергетики закликають мешканців проявити терпіння та розуміння під час вимкнень електроенергії. На цьому тижні головною перешкодою для відновлення електропостачання стали погодні умови, які робили роботу енергетиків не просто складною, а й небезпечною. Проте в обленерго обіцяють, що за сприятливих умов до кінця тижня усі вимкнення будуть ліквідовані.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.