Коломойський відкрив дві компанії з виробництва зброї та боєприпасів

Економіка, Новини

 Обидві – за адресами своїх нафтопереробних заводів.

Мова йде про те, що на території ПАТ «НПК-Галичина» у Дрогобичі Львівської області та ПАТ «Нафтохімик Прикарпаття» у Надвірній Івано-Франківської області відкрилися два ТОВ основним видом діяльності яких є «Виробництво зброї та боєприпасів», інформує Голос.if.ua  з посиланням на Лица.

25% в обох ПАТ належать Державі Україна в особі суб’єкта управління об’єктами державної власності – Фонду державного майна України.

Як повідомляє аналітична платформа YouControl, і ТОВ «Таргет-М» (код 43477833), і ТОВ «Рокіт-М» (код 43476164) зареєстровані 29 січня 2020 р.

90% обох компаній належить відповідному нафтопереробному заводу, 10% – «Грей Фокс Інтернешнл ЛЛС» з Делрей Біч штату Флорида США.

Кінцевими бенефіціарними власниками обох компаній значаться:

Боголюбов Геннадій Борисович, Україна (Київ),

Буйніс Олексій Володимирович, Україна (Київ),

Делі Світлана, Ізраїль (Нешер),

Кіперман Юрій Мусійович, Україна (смт Козин),

Коломойський Ігор Валерійович, Швейцарія (Женева),

Корф Мордехай Юда, США (Маямі Біч),

Кричевський Євген Маркович, Україна (Київ),

Лейбер Уріел Цві, США (Маямі Біч),

Палиця Захар Ігорович, Швейцарія (Женева),

Палиця Оксана Василівна, Швейцарія (Шен-Бужрі),

Потішман Дмитро, Ізраїль (Натанія).

За даними ЗМІ, американці Мордехай Корф та Уріель Цві Лейбер разом з українськими олігархами Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим є співвідповідачами у справі за позовом державного «Приватбанку» в Канцлерському суді штату Делавер (США) по звинуваченню у відмиванні й привласненні 622,8 мільйона доларів США, які належали вкладникам «Приватбанку» в Україні.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.