4 причини, через які варто припинити користуватися гель-лаками

Здоров'я, Новини

Стійкий манікюр міцно увійшов у життя сучасних жінок. Але окрім зручності, він загрожує здоров’ю нігтьової пластини.

Варто чи не варто покривати нігті гель-лаком — вирішувати вам, інформує  Голос.if.ua з посиланням на Ukr.Media.

Лампи для сушіння нігтів шкідливі

Усі модифікації ламп так чи інакше помітно шкодять шкірі рук: через небезпечні промені шкіра стоншується, збільшується ризик передчасної появи пігментації.

Мікропластик

Учені б’ють тривогу: мікропластик  завдає істотної шкоди живим істотам, оскільки потрапляє до їх організму разом із водою.

А до чого тут манікюр? Річ у тім, що після зняття гель-лак викидається і розкладається на мікропластик. Ну а далі ви й самі знаєте.

Пошкодження нігтів

Багато дівчат зауважують, що з часом нігтьова пластина стоншується і з’являються неприємні відчуття. Це означає, що ви ходите з лаком довше, ніж два тижні, або майстер неправильно знімає покриття.

Якщо ви вирішите відновити нігті після довготривалого манікюру, то доведеться робити лікувальні процедури не менше, ніж п’ять місяців.

Можлива поява грибка

Грибок характеризується відшаруванням нігтя від пластини та зміною кольору з білого на жовтий. Найчастіше джерелами зараження є погано продезінфіковані інструменти або недбале виконання манікюру. Завжди звертайте увагу на інструменти, якщо є сумніви — відмовтеся від процедури.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.