Дієтолог розповів щось дивовижне про корисні властивості сала

Здоров'я, Новини

Вже давним-давно існує думка про те, що сало вкрай небезпечне для здоров’я.

З-за того, що занадто жирне, воно нібито може піднімати холестерин в крові й тим самим завдавати непоправної шкоди здоров’ю людини. А ось відомий румунський дієтолог на ім’я Міхаель Білік розповів щось дивовижне про цей продукт харчування, про що раніше не підозрювали, інформує Голос.if.ua з посиланням на Ukr.Media.

Виявляється, сало вкрай корисне для здоров’я людини, причому за своїми властивостями його можна навіть порівняти з лососем і оливковою олією. Чоловік стверджує, що свиняче сало не настільки небезпечне для тих, у кого підвищений холестерин у крові. Тут багато корисних жирних кислот, які необхідні для здоров’я людини. Як би не дивно це звучало, але насправді відсоток поліненасичених і мононенасичених жирних кислот в салі набагато більше, ніж насичених.

Іншими словами, свиняче сало — це справжнє натуральне джерело корисних жирів. Так що його варто додати у свій раціон харчування і не боятися цього. Особливо корисний цей продукт харчування, якщо його вживати помірно, але регулярно. Воно допомагає зміцнювати імунну систему.

Мало того, у салі є кислота, яка називається арахідонова. Так ось саме вона допомагає знижувати рівень небезпечного холестерину в крові. Іншими словами, речовина захищає від багатьох хвороб. Сало вкрай корисне в невеликих кількостях для здоров’я серця, судин, кровоносної системи.

Воно стимулює кровообіг, зміцнює м’язи серця і навіть приводить в порядок серцебиття. Але і це ще не всі “чарівні властивості” цього продукту харчування. Сало навіть допомагає при болях в суглобах, а також зменшує інтоксикацію після вживання алкогольних напоїв. Іншими словами, сало — це справжні народні ліки, що допомагають при багатьох захворюваннях. Так що його просто треба вживати кожен день, але в невеликих, прийнятних кількостях.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.