4 лютого – свята, іменини, народні прикмети

Новини

У понеділок, 4 лютого, свої іменини відзначають: Тимофій, Йосип, Макар, Юхим, Георгій, Леонтій (Левко), Петро, Микола, Іван, Гаврило, Анастасія, пише Голос.if.ua 

Цього дня народилися: 

Олег Протасов – український і радянський футболіст, тренер. Другий найкращий бомбардир у історії команди СРСР після Олега Блохіна.

Климент Квітка – український музикознавець-фольклорист. Чоловік Лесі Українки.

Тадеуш Костюшко – білоруський, польський і американський військовий і політичний діяч, учасник Війни за незалежність США.

Свята та визначні події

4 січня відзначають Всесвітній день боротьби з раком.

Щорічно велика кількість як чоловіків, так і жінок отримують діагноз рак молочної залози. Щороку півмільйона жінок на планеті помирають через нього, утім ця хвороба стосується і чоловіків. Про таку сумну статистику нагадала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Вона також закликала жінок не забувати про важливу для здоров’я самодіагностику, яку потрібно проводити щомісячно кожній дівчині, яка старша 20 років.

4 лютого вшановують пам`ять Святого Тимофія, котрий став свідком зцілення апостола Павла, осліплого від невір’я в Христа і отримавшого здатність бачити, виконавши наказ Бога.

За давніми народними прикметами, ранню весну слід чекати, якщо 4 лютого вдень світить сонце. Також великі кучугури снігу на Тимофія свідчать про те, що буде хороший врожай зернових.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.