Кава, смузі або сік: які напої корисні для організму вранці

Новини, Суспільство

Стакан апельсинового фрешу на голодний шлунок – традиційний американський напій до сніданку. Кажуть, він допомагає прокинутися і дає заряд енергії і вітамінів на цілий день, про це інформує Голос.if.ua

Але медики стверджують зворотне: цитрусовий сік може привести до загострення хвороб і навіть спілкування з хірургами.

Який напій ідеально підходить для сніданку, а який не тільки тонізує, але і може замінити повноцінний сніданок?

Важко прокинутися, і ви змушені пити енергетичні напої? Даремно. Вони заряджають енергією всього на 15 хвилин, до того ж викликають залежність і навіть депресію за рахунок вмісту небезпечних інгредієнтів. Не менше зашкодять і солодкі газовані напої.

Молоко, кефір і ряжанку дієтологи рекомендують відкласти до обіду. Крім білка, в цих продуктах є вуглеводи і жири. Після такого сніданку підшлункова точно потривожитиме.

Навіть чорний чай шкідливий натщесерце. Краще випити перед їжею стакан води – вона запускає роботу шлунково-кишкового тракту.

Вранці корисно пити і каву: напій підвищує працездатність і перешкоджає розвитку сечокам’яної хвороби. Потім йде какао: воно стимулює вироблення гормонів радості і щастя.

Фреші і смузі дійсно наповнюють організм корисними речовинами, але користь вони приносять тільки протягом 15 хвилин після приготування, і тільки після ранкової трапези.

А ось протеїновий коктейль цілком може стати повноцінним сніданком. Приготувати такий напій легко в домашніх умовах: просто додайте до яблука і банана дві столові ложки сиру і збийте в блендері.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.