В Івано-Франківську функціонують дев’ять прийомних сімей

Новини, Суспільство

Про це повідомила начальник Служби у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради  Ірина Рохман.

За її словами, у прийомних сім’ях  виховують 13 дітей, а в дитячому будинку сімейного типу проживає восьмеро дітей, пише Голос.if.ua з посиланням на ЗК.

Станом на кінець 2019 року  на обліку кандидатів в усиновлювачі перебувало 11 пар. З метою забезпечення права дітей на сімейне виховання обстежено умови проживання 10 кандидатів в усиновлювачі та підготовлено висновки про можливість бути усиновлювачами для 10 подружніх пар, а також підготовлено вісім висновків про доцільність усиновлення дитини.

Торік в Івано-Франківську усиновлено 8 дітей, одна з яких є дитиною з особливими потребами. Також було організовано знайомство кандидатів в усиновлювачі, опікуни та прийомні батьки з 3 дітьми, які перебувають в Івано-Франківському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, 3 дітьми, вихованцями Івано-Франківського міського центру соціально-психологічної реабілітації матері та дитини «Містечко милосердя святого Миколая», та однією дитиною, яка перебувала в Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні, з метою влаштування до сімейних форм виховання.

Впродовж минулого року Служба у справах дітей взяла на облік 49 дітей: 16 – позбавлених батьківського піклування, 10 – сиріт, 23 – у зв’язку з ухиленням батьків від їх виховання та утримання, одну дитину – у зв’язку із скоєнням щодо неї фізичного насильства та ще одну, покинуту в лікувальному закладі.

Загалом у 2019 році на обліку в Службі у справах дітей перебувало 202 особи. З них 160 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 42 дитини, що опинились в складних життєвих обставинах. З категорії дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 123 дитини виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників; 15 дітей – у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу; 20 дітей перебувають на повному державному забезпеченні (13 – в державних дитячих закладах, 7 – в середніх спеціальних навчальних закладах), а двоє дітей тимчасово влаштовані в сім’ї родичів та знайомих. Також торік підготовлено 17 висновків про доцільність встановлення, опіки, піклування, які відповідають інтересам дітей.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.