У Долинському районні ввели карантин

Новини, Суспільство

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ кота, якій належав громадянину с. Гериня Долинського району Івано-Франківської області.

Також відповідно звіту про результати дослідження проведені 28 січня  встановлено діагноз сказ в дикій фауні – сказ лисиці на території урочища «Шутин» Велико-Турянської сільської ради Долинського району Івано-Франківської області, інформує Голос.if.ua.

З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Долинській районній держадміністрації, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено неблагополучні території вищезгаданих населених пунктів та накладено карантинні обмеження. В осередках захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

Важлива інформація для власників домашніх тварин:

  1. для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.
  2. у випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою запобігання зараженню та загибелі домашньої тварини.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.