Гарне волосся любить смачну їжу

Здоров'я, Новини

Здорове та гарне волосся потребує не лише ретельного догляду та якісної косметики для волосся, а й правильного, збалансованого харчування, запевняють відомі стилісти, експерти з питань волосся, а також дієтологи. І радять усім, хто хоче, щоб їхнє волосся випромінювало здоровий блиск, було шовковистим і міцним, дотримуватися дієти для волосся, повідомляє  Голос.if.ua.

Що з’їсти для краси волосся

Суть дієти для волосся. У раціоні постійно повинні бути присутні: вітамін А та мікроелементи магній, залізо, фосфор, кальцій і йод.

Найважливіший для росту волосся вітамін А

Вітамін А покращує стан волосся, роблячи його еластичним і міцним, а також прискорює ріст волосся.

У яких природних продуктах міститься вітамін А?

Красиве волосся любить смакоту

© Thinkstock

У зелених і жовтих овочах (морква, гарбуз, солодкий перець, шпинат, броколі, зелена цибуля), бобових (соя, квасоля, горох), а також яблуках, абрикосах, обліписі, шипшині; травах (фенхелі, кропиві, петрушці, м’яті перцевій, хвощі).

Страви, насичені вітаміном А для здорового волосся. Експерти рекомендують:

Салат із тертої моркви

Вам знадобляться: 300 г моркви, стебло цибулі-порею, 2 столові ложки молодих волоських горіхів, кислий овочевий сік, приблизно 5 г меду, чайна ложка рослинної олії, зелень кінзи.

Як приготувати?
 Моркву натерти на великій тертці, полити її кислим овочевим соком із медом, викласти гіркою в салатницю та зверху густо посипати дрібно порізаною кінзою.

Красиве волосся любить смакоту

© Thinkstock

Салат зі шпинату

Вам знадобляться: 400 г шпинату, 2 яйця, 3 ст.л. рослинної олії, сік 1 лимона, зелень петрушки, сіль.

Як приготувати? Шпинат слід ретельно промити, потім дрібно порізати, проварити в невеликій кількості води й остудити. Додати порізані яйця та сік лимона. Перемішати, посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки, кропу.

Яблука з горіхами

Вам знадобляться: 4-5 шт. яблук,120 г волоських горіхів, 100 г меду, 100 г родзинок.

Як приготувати? У яблук слід вирізати серцевину так, щоб було заглиблення для начинки. Потім вийняту м’якоть яблук очистити від кісточок і прогріти з невеликою кількістю води до м’якості (можна протерти через сито). В отримане пюре слід додати подрібнені горіхи, мед, родзинки. Потім цією начинкою заповнити яблука. Викласти яблука на деко або в сковороду, підлити трішки води та запекти в духовці 10-15 хвилин.

Магній та інші мікроелементи для волосся

Продукти, в яких містяться найнеобхідніші мікроелементи для волосся: гречка, банани, родзинки, горіхи, молоко, морська риба, м’ясо, морські водорості, вівсяна й перлова крупи, сир, хліб з висівками, чорнослив, рис.

Що на обід для волосся?

Гречаний суп

Вам знадобляться: півсклянки гречаної крупи, 3-4 картоплини, 1 морквина, 1 цибулина, кріп, петрушка та інша зелень до смаку, 1 ст. ложка рослинної олії – для пасерування.

Як приготувати? У каструлю з водою покласти гречку та варити близько 10 хвилин. Потім додати картоплю, порізану кубиками. Потерту на великій тертці моркву та дрібно порізану цибулю обсмажити на сковорідці, потім додати до супу. Варити 5-10 хвилин. Сіль додати до смаку. Готовий суп посипати дрібно нарізаною зеленню.

Риба з білим вином і лимоном

Вам знадобиться: філе будь-якої риби, кілька часточок лимона, 200 мл сухого білого вина, спеції й трави до смаку.

Як приготувати? Рибу, краще філе, слід помити та добре висушити. Потім викласти на сковорідку, зверху викласти кілька кружалець лимона та полити білим вином. Спеції та зелень – по смакові. Зверни увагу: солити не можна!

Страву слід «парити» на плиті 20-25 хвилин, на повільному вогні, під закритою кришкою.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.