Стало відомо, коли у Франківську об’єднають бульвари

Економіка, Новини

Взагалі роботи розпочалися ще восени 2019-го. Поки що «каменем спотикання» є будинок по вул. Сонячна, 51, про це інформує Голос.if.ua.

Він невеликий – два поверхи і дві квартири. Одну з них місто викупило ще у 2018-му році, а щодо іншої понад рік тягнулася судова справа. Однак, не зважаючи на цю перешкоду з’єднання відбудеться, навіть постелено перший шар асфальтного вирівнюючого покриття.

Також проєктом передбачаються облаштування пішохідних тротуарів та велодоріжок шириною в 3 метри, автобусних зупинок, а також висадження дерев.

Ця ділянка проєктується як магістраль загальноміського значення і має на меті забезпечити інтенсивність руху в межах 700-1000 одиниць автотранспорту за годину однією смугою руху.

Крім того, будівництво вулиці є необхідним для розвитку тролейбусного руху в Івано-Франківську.

У міській раді запроєктували тролейбусну лінію вулицями Гетьмана Мазепи – Південний бульвар – Північний бульвар. Вона буде призначена для обслуговування жителів південно-західного та південного районів міста екологічно чистим видом транспорту.

Проєкт сполучення бульварів у 2006 році розробив НДІ «Проектреконструкція». Сума, за яку ремонтуватимуть вулицю, – 46 440 000,00 гривень.

Довідка від Голос.if.ua:

Нагадаємо, у 2017 році проєкт по з’єднанню Північного та Південного Бульварів таки зрушився з “мертвої точки” і розпочалися роботи по з’єднанню бульварів. Проте, згодом виникли проблеми з підписанням договорів з підрядними організаціями.

 

У вересні почали асфальтувати нижній шар дороги, яка сполучатиме два бульвари. До робіт взялися активно – згодом комунальники почали демонтовувати МАФ, який заважав об’єднанню, і розбирати “п’яний базар”.

У січня 2019 року УКБ розповіли, що епопея з об’єднанням Північного та Південного бульварів у Франківську завершиться цього року, а їх об’єднання мало розпочатися після Дня міста. У квітні Управління капітального будівництва оголосило тендер на роботи з будівництва Північного бульвару на ділянці від вул. Бельведерської до вул. Панаса Мирного. Переможцем тендеру стало ТОВ «Івано-Франківськавтодор». Вартість робіт становить 45,4 млн гривень.

Планується, що роботи повинні завершитись до 1 липня 2020 року.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.