Івано-Франківська облдержадміністрація долучилася до Глобального договору ООН

Новини, Суспільство

На Прикарпатті шукають різні шляхи розвитку. 

Івано-Франківська облдержадміністрація першою в країні та однією з перших загалом серед небізнесових організацій долучилася до Глобального договору Організації Об’єднаних Націй. ОДА зобов’язується дотримуватися відстоювання принципів соціальної відповідальності бізнесу на досягнення цілей ООН у чотирьох основних сферах. Це, зокрема, права людини, трудові відносини, охорона довкілля та боротьба з корупцією.

Глобальний договір ООН — це насамперед діалоговий майданчик для вирішення важливих соціальних питань, що об’єднує громадські організації, бізнес, наукове товариство та державні органи влади. Члени цієї мережі мають впроваджувати 10 універсальних принципів, які є найкращими заходами із досягнення цих цілей.

“Насправді це цікава й важлива ініціатива, яка відкриває нові можливості й відчиняє додаткові двері для залучення грантових та інших коштів з різних джерел. Підписантами договору на сьогодні є дев’ять тисяч компаній і чотири тисячі небізнесових організацій. Пишаємося, що ми серед них. Офіційно документ підписано. Процес тривав майже три місяці. Ознайомлюйтеся і використовуйте на користь”, — наголосив на щотижневій онлайн-нараді голова Івано-Франківської ОДА підкреслив Денис Шмигаль.

Довідково

Глобальний договір є ініціативою, спрямованою на сприяння соціальній відповідальності бізнесу та підтримку вирішення підприємницькими колами проблем глобалізації, створення більш стабільної і всеохоплюючої економіки. Членство в Глобальному договорі ООН дає можливість долучитися до кращих практик та ділитися власним досвідом із реалізації Цілей сталого розвитку-2030. Мережа Глобального договору в Україні є офіційним представником глобальної мережі UN Global Compact — ініціативи ООН, яка поєднує ООН та компанії по всьому світу.
Людмила СТРАЖНИК.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.