Паризький Лувр закрили через протести

Економіка, Політика

У Парижі тимчасово закрили всесвітньо відомий музей Лувр. Рішення про закриття пам’ятки прийняли через протестувальників, які перекрили вхід і прилеглу територію. Про це повідомляють французькі ЗМІ, пише Голос.if.ua.

“Паризький музей Лувр закрили у п’ятницю, оскільки десятки протестувальників перекрили вхід, щоб змінити рішення французького уряду з капітальних змін у пенсійній системі”, – повідомили журналісти.

Відзначається, що активісти виступали з гаслами “Мона Ліза страйкує, Леонардо страйкує”.

Музей закрили вперше з початку страйків 5 грудня. Очевидці відзначають ображених туристів, які кричать на учасників протестів. Торговці сувенірами також підраховують збитки від вуличних виступів. Збиток від протестів проти пенсійної реформи, на думку експертів, вже перевищив 80 млн євро.

Як повідомляв портал “Коментарі”, забастовка співробітників портів у Франції призвела до зупинки їхньої роботи. Всього заблокованими опинилися сім портів: Кале, Дюнкерк, Гавр, Руан, Нант-Сен-Назер, Ла-Рошель і Марсель.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.