В Україну прийшов смертельно небезпечний грип: що робити для профілактики і при захворюванні

Здоров'я, Новини

В Україні в цьому році лютує страшний грип, який переходить в пневмонію.

Про це повідомляє лікар-імунолог Галина Грановська на своїй Facebook-сторінці. Медик привітала тих, хто встиг вакцинуватися, а людям без щеплень від цієї хвороби дала кілька порад, інформує Голос.if.ua .

“Якщо захворіли – ні в якому разі не намагайтеся маскувати симптоми і ходити на роботу! Це дуже небезпечно для вас і може закінчитися смертю для кого-то, кого ви заразите в транспорті або на роботі. Особливо небезпечний такий грип вагітним жінкам”, – написала вона.

Також Галина остерігає пацієнтів від лікування народними засобами. Вона рекомендує із самого початку захворювання пити багато води і контролювати температуру за допомогою парацетамолу або ібупрофену (ні в якому разі не за допомогою аспірину).

“Пам’ятайте – для грипу не характерний кашель. Покахикування просто за рахунок трохи роздратованого горла – так, але не кашель. Якщо ви закашляли – є ймовірність, що інфекція починає добиратися до легких”, – написала вона.

Лікар зазначила, що для вірусної пневмонії характерно швидке наростання страшної слабкості і задишки. Просто на очах.

“Якщо у вас з’явилося щось схоже, ви повинні максимально швидко дістатися до інфекційної лікарні. Повірте, як би не була вам неприємна думка про лікарню, в даному випадку саме в цьому ваше спасіння. Там вам почнуть інтенсивну терапію противірусним препаратом (таміфлю) і, найчастіше, двома антибактеріальними препаратами. і врятують ваше життя. У прямому сенсі слова “, – підкреслила медик.

Вона попросила не затягувати з походом до лікаря. За її словами, це може привести до летального результату.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.