Минулоріч на Прикарпатті зареєстрували майже дві сотні електромобілів

Новини, Суспільство

Станом на кінець 2019 року в Івано-Франківській області зареєстровано 508 електромобілів, 94 з них – в Івано-Франківську.

Про це Голос.if.ua повідомили у Регіональному сервісному центрі МВС в області.

Зокрема, минулого року, за офіційними даними, на Прикарпатті зареєстрували 193 такі автомобілі, а на вулиці обласного центру виїхав 61 “свіженький” електрокар.

Найпопулярнішими моделями авто з електродвигуном, які ввезли з-за кордону, стали Nissan Leaf, плагін-гібрид Chevrolet Volt та Tesla Model S.

Нагадаємо, у рамках реалізації міжнародного грантового проєкту «Транскордонна зелена транспортна мережа» Івано-Франківська міська рада встановить у місті три електрозаправки, доповнивши таким чином наявну мережу приватних зарядних станцій для електромобілів. Попередньо у місті вже визначились щодо місць розташування: на «Промприладі», на Калуському шосе (біля ВО «Карпати») та біля театру кіно «Люм’єр».

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.