Рекорд України встановлено: в Івано-Франківську приготували 1420 літрів баношу (відео)

Новини, Суспільство

Сьогодні, 11 січня, в Івано-Франківську встановили Рекорд України з виготовлення найбільшої кількості баношу.

Понад тонну популярної гуцульської страви приготували на Вічевому майдані, інформує Голос.if.ua.

Готували банош п’ять відомих шеф-кухарів: бренд-шеф готельно-ресторанного комплексу «Лейбова гора», співвласник ресторану тайської їжі «Tikithai» Дарвін Седеньо, бренд-шеф торгово-розважального комплексу «Панорама PLAZA», шеф і співзасновник ресторації «Маєток» Христина Васильчук, бренд-шеф ресторації Фетрбуш Арсен Кропивницький, бренд-шеф мережі «23 ресторани» Олена Жаботинська, шеф-кухар ресторану «LobsterBar», співвласник суші-бар «TOKIO», шеф-кухар ресторану Wellland Анатолій Ларчев.

«Ми хотіли робили п’ять тонн, але казан не дозволяє. Якщо робити рекорд, то треба його достойно робити. Рецепт баношу – ми брали все, що можна приготувати, маємо 300 кг крупи. Я думаю, що рекорд буде. Там більше ніж тонна», – наголосив Дарвін Седеньо.

Розмішувати страву допомагав богатир Назар Павлів та інші відомі стронгмени.

«Ми готуємо нашу страву так: до масла, сметани і молока додали кукурудзяну крупу, каша стала в’язкою і її потрібно постійно вимішувати. Тому богатирі до цього долучилися. Спочатку було простіше, а коли додали крупу, то стало важкувато. Ми з колегами мінялися, тому було не дуже важко», – розповів Назар Павлів.

Загалом для приготування рекордної страви витратили: 450 літрів молока, 60 пачок масла, 240 кг сметани, 500 літрів води, 300 кг каші, 80 кг м’яса та 40 кг бринзи.

Так, сьогодні в Івано-Франківську зварили 1420 літрів баношу  і встановили новий рекорд України.

Всі охочі скуштували банош.

Підписуйтесь н

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.