Іран визнав, що збив український літак

Кримінал, Новини

Іран офіційно визнав, що збив український пасажирський літак. 

Про це Голос.if.ua пише The New York Times.

У субота вранці про це оголосили іранські військові. За їх словами, це трапилось помилково через те, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази.

Як йдеться в заяві, літак “прийняв положення і висоту ворожої цілі”, коли наблизився до бази іранського корпусу Революційної гвардії (елітний військовий підрозділ – УП). Саме в цих умовах “через людську помилку” літак “потрапив під обстріл”.

Напередодні офіційні представники Ірану відкидали звинувачення у збитті літака ракетою.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран – Київ авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули. Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу).

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.