До Франківська приїхала творча група фільму-казки “Пекельна Хоругва, або Рiздво Козацьке”

Новини, Суспільство

Сьогодні у кінотеатр «Люм’єр» відбулася зустріч з творчою групою фільму “Пекельна Хоругва, або Козацьке різдво”.

До Івано-Франківська завітали два головні актори: Григорій Бакланов (козак Семен у фільмі) та Костянтин Лінартович (козак Мехтод батько Семена), а також Євген Дяченко — продюсер фільму, інформує Голос.if.ua.

«Це кіно про Україну і для України. Знімали на Київщині. Краматорську і Слов’янську в нас є труднощі з прокатом. Кінотеатри нас трохи принижують», – зауважив Євген Дяченко.

«Була одна штука, яка називається любов – до того, що робимо, глядача. Кіно про нас, для нас і той корінь, який є всередині нас – хто ми є. Ми не грали казкових героїв, але чорти, які навколо нас вони присутні завжди. Ми працювали і жили цим і намагалися бути людьми того часу», – сказав Костянтин Лінартович.

«Перший знімальний день, то була зима, ми запаслися снігом бутафорським і раптом випав сніг. З відчуттям дива ми і вступили на цей шлях», – додав Григорій Бакланов.

Нагадаємо, Пекельна Хоругва, або Рiздво Козацьке — український художній фільм-казка 2019 року, режисера Михайла Кострова. Сценарій до фільму базується на казці Сашка Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».

Фільм мав свою фестивальну прем’єру 25 травня 2019 року у конкурсній програмі «Molodist Teen Screen» 48-го щорічного Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».У широкий український прокат вийшов 1 січня 2020 року.

У сюжеті фантазійно поєднані ангели і чорти, рай і пекло, домовики і ворожки, а також підземелля, показуючи глядачеві розмаїту нечисть з давніх українських сказань та легенд. У цьому світі все балансує між світлом і темрявою. У цій казці герої потрапляють у часи Запорізької Січі — вольності українських козаків, які відчайдушно і сміливо захищати рідну Україну-Гетьманщину та не боялися ні чортів, ні смерті, були сміливими і мужніми.

Паралельно у фільмі розкривається тема цінностей на прикладі української родини, де головні герої козак Михтод та його дружина Одарка, виховували сина — молодого козака Семена (Григорій Бакланов). Як батьківська підтримка і віра та материнська любов дають людині силу і наснагу для вирішення життєвих негараздів.

За сюжетом, головний персонаж — козак Семен потрапив у пастку до рук чорта, котрий хотів його обдурити і вбити. Втім, він не втратив надії і віри в те, що вибереться з лап нечистої сили.

Фільм став переможцем 10-го пітчингу Держкіно.

Кошторис фільму ~32 мільйони гривень, з них всі 32 мільйони — державні гроші.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.