На Прикарпатті створять дорогу смаку

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську відбувся семінар-практикум на тему «Карпатська Дорога Смаку як інструмент розвитку сільських територій» у рамках реалізації проєкту ЄС “Підтримка розвитку системи географічних зазначень”. 

Учасники обговорили дорожню карту реєстрації географічного зазначення “Гуцульська коров’яча бриндза” і напрацювали попередній проєкт гастрономічного маршруту “Карпатська дорога смаку Івано-Франківщини”, пише Голос.if.ua з посиланням на Івано-Франківщина туристична.

Ґрунтуючись на міжнародному досвіді, організовані гастрономічні маршрути поділяються на декілька типів: «Дороги Вина», «Дороги Смаку», «Дороги Вина та Смаку».

Триває робота над створенням єдиного всеукраїнського інтернет-порталу «Дороги вина та смаку України», який міститиме інформацію про створені за європейськими стандартами етно-гастрономічні маршрути та їх учасників-виробників локальної традиційної продукції, які готові відкрити свої підприємства для відвідування туристами та надавати якісні туристичні етно-гастрономічні послуги.

Отже, кожен  потенційний турист зможе вибрати собі напрямок подорожі та скласти до неї винно-гастрономічну чи гастрономічну карту відповідно до смаку, а також отримати гарантію харчової безпеки на маршруті.

Популяризація гастрономічного туризму сприятиме збільшенню туристичних потоків на сільські території, підвищенню попиту на місцеву продукцію та збереженню гастрономічної спадщини України.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.