Франківщина увійшла до областей, де живе найбільше постраждалих від торгівлі людьми

Кримінал, Новини

Міністерство соціальної політики України встановило статус постраждалих від торгівлі людьми 878 особам із 2012 року, а основною країною експлуатації постраждалих громадян України є РФ.

“Із 2012 до 2019 року включно міністерство встановило такий статус (ІФ – статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми) 878 особам, із них 871 – це громадяни України і 8 іноземців”, – сказав заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський на пресбрифінгу, присвяченому питанню протидії торгівлі людьми, повідомляє Голос.if.ua з посиланням на«Інтерфакс».

За словами заступника міністра, 457 громадян постраждали від трудової експлуатації, 224 – від сексуальної експлуатації, 57 осіб притягнуто до жебракування. 9 людей постраждали від змішаної експлуатації, 14 дітей продано третім особам, а одна людина постраждала від сурогатного материнства.

“На сьогодні основною країною експлуатації наших громадян залишається Російська Федерація”, – повідомив Ніжинський, уточнивши, що лише за 2019 рік більш ніж 240 осіб завербовано та експлуатувалося в РФ.

У першій десятці країн з експлуатації українських громадян також Об’єднані Арабські Емірати, Чехія, Словенія, Казахстан, Німеччина, Польща, Туреччина.

Водночас, за словами Ніжинського, залишається тенденція експлуатації українців і всередині країни.

Що стосується регіонального розподілу надання цих статусів, то за період із 2012 року в Києві такий статус надали 46 людям, у Вінницькій області – 65, у Волинській – 42, у Дніпропетровській – 53, у Чернівецькій – 35, у Харківській – 72, у Донецькій – 30, в Івано-Франківській – 24 і в Київській – 18.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.