Наймасштабніші авіакатастрофи світу за останні 40 років

Новини, Суспільство

В Ірані вранці, 8 січня, впав пасажирський літак української авіакомпанії МАУ рейсу PS752, який прямував з Тегерана до Києва, про це інформує Голос.if.ua.

Судно вилетіло з іранського аеропорту о 6:10 за місцевим часом і за кілька хвилин після зльоту зникло з радарів.

 також читати: Падіння літака «Боїнг» 737-800 МАУ в Ірані (відео)

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня. Причини катастрофи невідомі. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. На місці трагедії триває пошукова операція. В літаку перебували 11 громадян України: 2 пасажирів і 9 членів екіпажу. Загалом в авіакатастрофі загинули громадяни семи країн.

Дивіться також відео падіння літака МАУ в Ірані.

«Слово і Діло» нагадує про найбільш масштабні авіакатастрофи, які сталися у світі за останні 40 років.

Зокрема, 3 липня 1988 року над Перською затокою іранський пасажирський літак Airbus A300B2-203 був збитий ракетою, випущеною з крейсера «Vincennes» ВМС США. Тоді загинуло 290 осіб. Іран розглядав атаку на літак як навмисний акт агресії, спрямований на те, щоб чинити на іранський уряд тиск з метою укладення перемир’я в ірано-іракській війні. В уряді США заявили, що літак був помилково ідентифікований крейсером «Vincennes» як іранський військовий літак, котрий атакує.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.