Під час рибоохоронного рейду врятовано червонокнижних вирезубів (відео+фото)

Відео-новини, Кримінал, Новини

Четвертого січня 2020 року держінспекторами Івано-Франківського рибпатруля разом з начальником Управління Любомиром Стрембіцьким проведено рибоохоронний рейд на річках Тлумацького району. 

          Читайте також: Любомир Стрембіцький розповів, про справу хабарників в рибінспекції (відео)

В результаті близько 16 години на р. Тлумачик поблизу с. Нижнів зафіксовано порушення Правил рибальства, про це інформує Голос.if.ua з посиланням Івано-Франківський рибоохоронний патруль.

Рибпатрульними затримано місцевого мешканця, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям – сіткою-«екраном». В улові виявлено таких риб: один екземпляр яльця звичайного (червонокнижний вид) та два екземпляри головня. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 364 грн.

На особу складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства) та адмінпротокол за ст. 90 КУпАП (знищення, незаконне вилучення з природного середовища видів, занесених до Червоної книги України). Браконьєрське знаряддя лову та улов вилучено. Матеріали справи будуть передані до суду. За вилов яльця звичайного порушника буде покарано штрафом в розмірі до 510 грн, а за вилов решти риби забороненим сітним знаряддям лову – штрафом в розмірі до 680 грн.

           Читайте також: Рибоохоронний патруль буде вести безкомпромісну боротьбу з браконьєрами

Продовжуючи рибоохоронний рейд інспекторська група з 18 до 21 години того ж дня протралила кішкою р. Дністер від с. Нижнів до с. Кутище Тлумацького району. Виявлено та вилучено 31 браконьєрську сітку загальною довжиною 920 метрів. Це задокументовано у відповідному акті.

Рибу, що потрапила до заборонених знарядь лову, рибпатрульні обережно звільняли та відпускали в Дністер. Таким чином вдалося врятувати 10 червонокнижних вирезубів причорноморських, 32 підусти та шість лящів.

Нагадуємо, що для оперативного реагування на випадки порушення правил рибальства в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.