7 корисних для здоров’я продуктів, які потрібно їсти кожен день

Здоров'я, Новини

Новий рік – час для складання нових планів і установок, які допоможуть зробити життя кращим.

Багато з нас обіцяють собі почати правильно харчуватися і вести більш здоровий спосіб життя. Ми хотіли б допомогти вам у цьому, запропонувавши список з декількох продуктів, які варто їсти кожен день, якщо ви хочете подбати про свій організм. рекомендує Голос.if.ua.

Кисломолочні продукти

Натуральні йогурти, кефір, кисле молоко і ряжанка є прекрасними джерелами кальцію, калію, вітаміну В, а також живих біфідокультур, завдяки яким поліпшується робота травного тракту, зберігається кишкова мікрофлора і зміцнюється імунітет в цілому.

Зелень

Обов’язково включайте в ваш щоденний раціон зелень. Це може бути шпинат, кріп, петрушка, листя салату або рукола. Всі вони дуже корисні для правильного кровообігу, здоров’я шкіри, волосся і нігтів, виведення з організму токсинів і шлаків, попередження старіння клітин.

Ягоди

У ягодах міститься велика кількість антиоксидантів, які захищають організм від багатьох хвороб. Особливо корисна чорниця. Її вживання знизить ризик розвитку онкологічних і серцево-судинних захворювань, а також діабету. Більш того, вона зміцнює пам’ять і зір.

Горіхи

Волоські горіхи, фісташки і мигдаль дуже багаті вітамінами групи А, В і Е, жирними кислотами омега-3, ефірними оліями і фітонцидами. Завдяки цьому вони дуже корисні для роботи серця, судин, мозку, а також репродуктивної системи. Проте потрібно пам’ятати про помірність їхнього вживання, так як горіхи – продукт дуже калорійний.

Томати

Помідори виводять з організму зайву рідину, борються з анемією, сприяють відновленню клітин, зміцнюють кістки, прискорюють обмін речовин, а також працюють як антидепресанти, знижуючи стрес і покращуючи настрій.

Цільнозернові культури

Такі крупи, як овес, дикий рис, кіноа, гречка, дуже корисні для нашого організму, тому що вони багаті клітковиною. У зв’язку з цим вони повільно засвоюються організмом, даруючи нам відчуття ситості на довгий час, стабілізуючи рівень цукру в крові і позитивно впливаючи на всю систему травлення.

Морква

Морква – джерело каротину, вітаміну А, нікотинової та фолієвої кислот. Завдяки цьому вона позитивно впливає на зір, допомагає організму розщеплювати жири, протистояти інфекціям, відновлює мікрофлору кишечника і зміцнює серце і судини.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.