Аварія вантажівки з цистерною: газ відкачати не можуть, – чекаю на крани (фото)

Кримінал

Як писала Фіртка, увечері 28 грудня на автодорозі Н-09 “Мукачево-Львів” в селі Цуцилів злетіла в кювет фура “ОККО” із цистерною для перевезення газу вагою 20 тонн.

Попередня причина аварії — водій не впорався з керуванням.

Рятувальники здійснили заходи щодо від’єднання клем АКБ автомобіля, провели бойове розгортання та подали ГПС-600 для створення пінної подушки, зробили заміри на загазованість та огородили місце події.

Через органи місцевої влади, організовано оповіщення жителів п’ятнадцяти житлових будинків, в яких проживає сорок людей.

Організований штаб з ліквідації даної події та аварійно-рятувальні роботи з підіймання цистерни та ліквідації наслідків ДТП. На час проведення робіт місцевих жителів, що проживають в радіусі 200 метрів від місця події евакуйовано до родичів та знайомих.

Через кожні дві години проводиться замір на загазованість. Рух автотранспорту не заблокований, забезпечення проїзду регулюється працівниками патрульної поліції

На ранок 31 грудня цистерна досі перебуває на узбіччі.

Вчора,роботи по перекачуванню газу припинено, викачано орієнтовно 20% газу (4 – 4,5 т), від’єднано автомобільний тягач від цистерни. Подальше відкачування газу технічно не можливе без встановлення автоцистерни на колеса.

Керівництвом мережі АЗС «ОККО» вирішується питання про залучення на сьогодні  двох кранів вантажопідйомністю 50 т і 100 т з ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ»  м. Калуш.

На місці події залишаються чергувати в мобільному пункті обігріву 2 працівники ДПРЧ-11 м. Надвірна та наряд поліції.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.