Що зробити для того, щоб м’ясо було м’яким: 5 перевірених порад

Здоров'я, Новини

На жаль, м’ясо, яке ми купуємо в магазині, не завжди відрізняється свіжістю, і після приготування може залишатися твердим.

Щоб зробити його м’яким, скористайтеся порадами досвідчених господинь, і ви обов’язково здивуєте своїх близьких новим приємним смаком вже звичної страви, рекомендує Голос.if.ua.

Як приготувати м’яке та соковите м’ясо

Порада 1

Додайте подрібнену будь-яким способом цибулю в співвідношенні 1:1 і покладіть під гніт приблизно на 3 години. За цей час м’ясо стане м’якшим і матиме смачний присмак цибулі.

Порада 2

Намажте гірчицею або цілий шматок м’яса, або нарізані порційні шматки і залиште його на 30 хвилин. Далі м’ясо можна смажити, запікати або тушкувати як ви це зазвичай робите.

Порада 3

Ви отримаєте смачне та м’яке м’ясо, якщо замаринуєте його в алкоголі. Для цього підійде будь-яке вино або ж пиво. Якщо у вас є тільки горілка, тоді заздалегідь вимочувати в ній м’ясо не потрібно, достатньо додати 50 грам під час смаження, і ви отримаєте той самий ефект.

Порада 4

Можна зробити м’ясо м’яким за допомогою кислого середовища. Зазвичай досвідчені господині для цієї мети використовують газовану мінеральну воду або лимонний сік, а також нарізані кружальцями помідори, які викладаються на шматок м’яса під час його приготування.

Порада 5

Щоб зробити м’ясо м’яким використовуйте розсіл з-під солоних огірків або квашеної капусти. До приготування замочіть продукт в розсолі на 4-5 годин, а далі готуйте як зазвичай.

І пам’ятайте, у кожної доброї господині може бути свій фірмовий рецепт м’якого м’яса, який створювався методом проб і помилок, але, врешті-решт, став найулюбленішим для всієї родини. Тому не бійтеся експериментувати.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.