У Грабівці на Калущині провели схід села: хочуть виселити багатодітну родину переселенців з Росії (відео)

Новини, Політика

Конфлікт виник між переселенцем із РФ, добровольцем “Правого сектору” Олегом Бутусіним та його сусідами – родиною Рибіїв, пише  Голос.if.ua з посиланням на UAарпати.Олег Бутусін— переселенець із РФ, воював у добровольчому підрозділу “Правий сектор”, проживає в селі Грабівка із своєю сім’єю, працює лісничим у “Чорному лісі”. Конфлікт трапився через нібито незаконно зрізані вершки п’яти ялинок. Спочатку побилися жінки, а згодом і сини двох сімей. Відтак Олега Бутусіна, його дружину та 12 дітей мають намір виселити. Обдві родини написали заяви у поліцію.

Побратима підтримала Спілка учасників АТО Калущини. Тут вважають що справжня причина конфлікту в тому, що Бутусін перекрив незаконну вирубку лісу місцевим ділкам.

“Я відкритий до діалогу. Хай до мене приходять ті чоловіки, які відповідають за свої слова та дії. Але поки що це виглядає так: прийшло 30 людей до голови РДА просити, аби моя родина покинула село. А як я його покину? На мороз з дітьми піду?”, – обурюється Бутусін.

Андрій Рибій, сусід Бутусіних, розповідає, що його дружина досі у лікарні. Він готовий забрати заяву з поліції, якщо Бутусіни вибачаться.

“Але не треба мені погрожувати, що мене будуть пресувати”, – обурюється чоловік.

Збори громади тривали дві години. Позицію щодо сварки сусідів висловлювали їх односельчани та керівництво району.

Голова Калуської РДА Віталій Гільтайчук каже, що в цій історії має розібратися поліція.

Жодного рішення на сході села так і не ухвалили.

 

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.