Назвали найкорисніший вид кави

Здоров'я, Новини

Кава – корисний напій, про це повідомляе  Голос.if.ua.

Він має здатність захищати від хвороби Альцгеймера та інших нейродегенеративних захворювань, допомагає позбутися зайвої ваги й знижує ризики діабету. Але який тип кави слід пити, аби отримати користь для здоров’я: еспресо, американо чи капучино?

Вчені провели дослідження та виявили, що найкорисніше пити – фільтр-каву.

Як готується фільтрована кава

Фільтр-кава готується з використанням паперових фільтрів, зокрема пуроверу та кемексу.

Цей вид напою найбільш популярний в Скандинавії й Америці. Готують фільтр-каву у крапельній кавоварці: зерна середнього чи грубого помелу засипають у спеціальний фільтр і обдають гарячою водою. Подають напій у великих кухлях по 200–220 мл.

Вчені також зазначають, що дві-три чашки кави знижують ризик розвитку діабету другого типу на 60%.

Все завдяки тому, що кава має антиоксидантну дію. Окрім того, фільтрувальний папір утримує дітерпіни – молекули, що впливають на рівень цукру в крові.

А ось заварена кава, яка готується шляхом підігрівання кавових зерен на вогні, не є корисною для здоров’я людини.

Для розмежування ризику діабету завареної та відфільтрованої кави було використано нову методику – метаболоміка – метод дослідження хімічного складу тканин і рідин людського організму.

Метаболоміка дозволяє ідентифікувати концентрацію конкретних молекул у крові з даної їжі чи напою та використовувати це як об’єктивне вимірювання споживання, бо традиційні опитування можуть давати помилкові результати.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.