Через Україну закуповувалось озброєння до санкційних країн – контррозвідка СБУ

Кримінал

 За інформацією спецслужби протиправна діяльність є частиною неофіційної фінансово-розрахункової системи «хавала», яка є незаконною альтернативою офіційним платіжним системам,Голос.if.ua.

Під час проведення обшуків за місцями функціонування так званих бек-офісів «хавали» та проживання зловмисників на Київщині та Дніпропетровській області, правоохоронці вилучили фінансову документацію, печатки і бланки іноземних суб’єктів господарювання, ключі доступу до систем клієнт-банк, обчислювальну техніку, матеріальні і оптичні носії інформації та мобільні пристрої.  Також виявлено гроші у сумі майже 600 тисяч доларів США та 235 тисяч євро. Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою), ч. 2 ст. 201 (контрабанда), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо накладення арешту на вилучені кошти.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.